Medewerkers Novartis breiden Floordambos-Peutiebos uit met 775 bomen

22 Februari 2022

#NovartisBeLux medewerkers breiden Floordambos-Peutiebos uit met 775 bomen #NovartisESG #NovartisGreenTeam #NovartisInSociety

Regen en wind hielden onze medewerkers op zondag 20 februari niet tegen om onder begeleiding van Natuurpunt de handen uit de mouwen te steken voor een gezonde leefomgeving. Samen met ons Green Team en de vele helpende handen van medewerkers van onze 3 vestigingen in Vilvoorde, Brussel en de productiesite in Puurs plantten we maar liefst 775 bomen van 7 verschillende boomsoorten ter uitbreiding van het Floordambos-Peutiebos. Naast het engagement van Novartis om de klimaatverandering aan te pakken, draagt de aanplant van deze bomen ook bij tot de ambitie van de Vlaamse regering om de bosoppervlakte te vergroten en Vlaanderen groener te maken.

Dit initiatief kadert in ons engagement om de klimaatverandering aan te pakken. We willen ons bedrijf namelijk klimaatbestendig maken. Op wereldvlak heeft Novartis de ambitie om tegen 2025 CO2-neutraal te worden in onze eigen activiteiten en tegen 2030 ook in de volledige waardeketen. Om klimaatemissies te compenseren die niet vermeden kunnen worden in onze operationele activiteiten werkt Novartis actief mee aan bosbouwprojecten. De uitbreiding van het Floordambos-Peutiebos is daar een concreet voorbeeld van. 

In België worden door Novartis heel wat inspanningen geleverd in de strijd tegen de klimaatverandering, zeker op de productiesite in Puurs waar gespecialiseerde oogmedicatie wordt geproduceerd voor verdeling naar patiënten in meer dan 155 landen. Daar wordt naast het genereren van eigen energie, ook enorm ingezet op duurzaam waterverbruik en het verminderen van de hoeveelheid afval. Eenmalig gebruik van plastiek wordt al langer geweerd in de 3 Novartis vestigingen in België. Ook het mobiliteitsbeleid werd herzien om de ambitie te halen om tegen 2025 een wagenpark te hebben dat 100% CO2-neutraal is.

BE2202220450