Novartis heeft een sterke positie in de Belgische markt. Het verhaal van Novartis in België begon meer dan 100 jaar geleden met de oprichting van Ciba in 1920. Sindsdien zijn we een pionier in de gezondheidszorg.

Innovatieve geneesmiddelen ontwikkelen

Met ongeveer 1800 mensen zetten we ons in België in om het leven van patiënten te verbeteren en verlengen. Onze getalenteerde, diverse en gedreven teams werken samen om innovatieve geneesmiddelen te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Koploper in klinische studies

Novartis is in België koploper in klinische studies. Vrijwilligers en patiënten in België zijn betrokken bij het onderzoek van bijna elk geneesmiddel dat Novartis ontwikkelt. Zo kunnen zij vaak als eerste genieten van onze therapeutische doorbraken.

Toonaangevende productie van oogmedicatie in Puurs

Onze productiefaciliteit in Puurs bestaat sinds 1977 en is inmiddels uitgegroeid tot een farmaceutische productievestiging van internationaal belang. Patiënten in meer dan 120 landen over de hele wereld rekenen op de oogmedicatie die we produceren in België. Sinds 2017 beschikken we ook over een hoogtechnologisch, analytisch laboratorium en een toonaangevende productielijn voor biologische geneesmiddelen.

Unieke positie voor duurzame gezondheidszorg

Novartis bevindt zich in een unieke positie om de duurzaamheid van het gezondheidszorgsysteem te waarborgen. We spannen ons in door middelen toe te wijzen, besparingen mogelijk te maken en innovatie toegankelijk te maken.

Onze vestigingen

●    Hoofdkantoor in Vilvoorde 
●    Productievestiging in Puurs 
●    Europees Public Affairs kantoor in Brussel