01 Augustus 2021
  • Novartis benoemt Guy Oliver tot nieuwe Country President in België en Luxemburg.
  • Guy Oliver, geboren in Nieuw-Zeeland en ervaren apotheker, bekleedde al verschillende senior leiderschapsposities binnen Novartis, eerst in het Verenigd Koninkrijk en nu in België. Hij zal zijn nieuwe rol als Country President combineren met zijn huidige rol als General Manager Oncology binnen Novartis België en Luxemburg.
  • "Ik ben altijd onder de indruk geweest van de sterke innovatiecultuur in België. Wat me het meest aantrekt, is het unieke en ijzersterke fundament van de farmaceutische industrie in dit land. Dat creëert enorme kansen voor bedrijven zoals Novartis, die een sterke voetafdruk hebben in België, gaande van onderzoek, ontwikkeling en productie, tot het snel verlenen van toegang tot innovatie voor Belgische patiënten.”

Vilvoorde, 1 augustus 2021 – Novartis heeft Guy Oliver aangesteld als Country President van Novartis België en Luxemburg. Hij volgt Philippe de Pougnadoresse op, die de functie sinds 2017 bekleedde en naar Frankrijk verhuisde om zijn carrière buiten Novartis voort te zetten.

Guy Oliver vervoegde Novartis in 2009 in het Verenigd Koninkrijk. In 2019 verhuisde hij naar België, waar hij de rol van General Manager Oncology opnam. Guy Oliver heeft de Nieuw-Zeelandse nationaliteit en werkte vóór zijn carrière bij Novartis als apotheker.

Guy Oliver kijkt uit naar zijn nieuwe rol:

"Ik ben vereerd en enthousiast om vanaf vandaag het Novartis Belgium & Luxembourg team te mogen leiden. Ik was altijd al onder de indruk van de sterke innovatiecultuur in België. Die cultuur creëert enorme kansen voor bedrijven zoals Novartis, die een sterke voetafdruk hebben in België, gaande van onderzoek, ontwikkeling en productie, tot Belgische patiënten snel toegang verlenen tot innovatie. Als apotheker had ik een impact op individuele patiënten, terwijl we in de farmaceutische industrie een impact kunnen hebben op de hele bevolking!"

"De inspiratie en nieuwsgierigheid van het BeLux-team zijn voor mij een drijvende kracht. Geïnspireerd door onze ‘unbossed’ cultuur, geven zij elke dag het beste van zichzelf om de geneeskunde te blijven heruitvinden en zo het leven van patiënten te verbeteren en verlengen. Ik kijk ernaar uit om onze impact op Belgische patiënten te vergroten, en ben er sterk van overtuigd dat innovatie de sleutel is tot een gezondere bevolking en een welvarend land. Dat zal echter een mentaliteitsverandering vergen, want vandaag worden innovatieve behandelingen vaak als kostenpost beschouwd. Samenwerking tussen alle stakeholders in het Belgische zorglandschap is daarbij van essentieel belang. Enkel dankzij een gedeelde verantwoordelijkheid tussen de overheden en de industrie kunnen we levensveranderende behandelingen tijdig tot bij de patiënten brengen en ervoor zorgen dat patiënten een centrale stem en plaats hebben in alle gezondheidszorgbeleidsmaatregelen en -strategieën."

“Dankzij Sandoz, onze generieke en biosimilaire divisie, is Novartis uniek geplaatst om de Belgische gezondheidszorg mee te verduurzamen. Het opschalen van het gebruik van generieke en biosimilar geneesmiddelen in België levert heel wat besparingen op die ons toelaten om de toegang tot innovatieve geneesmiddelen te versnellen. Met een gezondere bevolking als resultaat.”

Lees hier de blog van Guy Oliver over zijn aanstelling als Country President van Novartis BeLux.

Media Contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Gina Volkaert
Woordvoerder Novartis BeLux
E: [email protected]
M: 0476 88 67 24

BE2107274873