Ons bedrijf

Novartis heeft bedrijven met een wereldwijde schaal en sterke banden met klanten, die zich richten op innovatieve gepatenteerde geneesmiddelen en generieke geneesmiddelen.

Innovatieve geneesmiddelen

Onze wereldwijde portefeuille van innovatieve, gepatenteerde geneesmiddelen omvat meer dan 50 belangrijke producten die op de markt worden gebracht, waarvan er vele tot de koplopers behoren op hun therapeutisch gebied.

Logo Novartis

Meer informatie

Generieke geneesmiddelen en biosimilaire geneesmiddelen en biosimilars

Onze Sandoz Divisie is een wereldwijde leider in generieke geneesmiddelen en biosimilars, met meer dan 1.000 verschillende soorten hoogwaardige en betaalbare producten in een breed scala van therapeutische gebieden. Het is een pionier op het gebied van nieuwe manieren om mensen over de hele wereld te helpen toegang te krijgen tot hoogwaardige geneesmiddelen.

Logo Sandoz

Meer informatie

Andere bedrijven

Onze bedrijven worden ondersteund door wereldwijde organisaties met toonaangevende capaciteiten op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie en zakelijke dienstverlening.

De Novartis Institutes for BioMedical Research (NIBR), met meer dan 6.000 wetenschappers en artsen wereldwijd, is de innovatiemotor van Novartis. NIBR richt zich op het ontdekken van nieuwe geneesmiddelen die de praktijk van de geneeskunde kunnen veranderen.

De Global Drug Development organisatie houdt toezicht op de klinische ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen die volgens vroeg onderzoek veilig en effectief kunnen zijn.

Novartis Operations is de ruggengraat van het bedrijf op het gebied van productie en zakelijke dienstverlening. Het omvat:

  • Novartis Technical Operations, onze wereldwijde productieorganisatie.
  • Novartis Business Services consolideert de ondersteunende diensten in het hele bedrijf en helpt de efficiëntie, standaardisatie en vereenvoudiging te bevorderen.